Hozzávalók 4 főre:
1 csésze (kb. 25 dkg) Dénes-Natura barnarizs
5 dkg mazsola
4 ek Dénes-Natura nádcukor
1 kis pohár natur joghurt
fél tasak Dénes-Natura Zab pudingpor vaníliás
2 dl + 1,5 csésze tej (lehet növényi is)
3 tojás
1 kezeletlen citrom héja
vaj és zsemlemorzsa a tűzálló tálhoz
Hozzávalók a mártáshoz:
25 dkg magozott meggy,
5 dkg málna,
késhegynyi őrölt fahéj,
2 ek Dénes-Natura nádcukor,
1 ek liszt
Elkészítés:
A barnarizst megmossuk, csipet sóval és 2 ek cukorral 1,5 csésze vízben feltesszük főni. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg a víz elfő. Ekkor hozzáadjuk a tejet és készre főzzük. Közben elkészítjük a pudingot 2 dl tejből, a pudingporból, 2 ek nádcukorral. Kevés vízben feltesszük főni a meggyet és a málnát a cukorral és a fahéjjal. A lisztből vízzel habarást készítünk és behabarjuk a mártást.
Ha megfőtt a rizs, hozzáadjuk a mazsolát, a kész pudingot, a natur joghurtot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, végül óvatosan a habbá vert fehérjét és vajjal kikent, morzsával megszórt tűzálló tálba öntjük. 180 °C-on tűpróbáig sütjük. A mártással tálaljuk. Mártás elkészítés:
A meggyet vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a málnát és a cukrot, fahéjat. A lisztet vízzel simára keverjük és behabarjuk a mártást.
Comments