top of page

Bögrés süti búzacsírával és kölesliszttel


Bögrés süti búzacsírával és kölesliszttel

Hozzávalók:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt vagy kb. 30 dkg fagyasztott magozott meggy

  • 2 kis natúr joghurt

  • 2 bögre cukor vagy eritrit

  • 2,5 bögre Dénes-Natura búzacsíra

  • 1 bögre Dénes-Natura kölesliszt

  • 1 bögre olaj

  • 3 tojás

  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A csésze helyett a joghurtos poharat használjuk a hozzávalók kiméréséhez.

A köleslisztet, búzacsírát, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral vagy eritrittel. Fakanállal hozzákeverjük a joghurtokat, az olajat, majd a lisztes keveréket, a végén pedig a leszűrt meggyet. A masszát egy kb. 22x40 cm-es kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és 180 °C-on 35-40 perc alatt megsütjük. Ha pirul a teteje, szúrjuk meg fogpiszkálóval és ellenőrizzük, hogy átsült-e.

bottom of page