Hozzávalók
25 dkg Dénes-Natura csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 közepes burgonya
1 ek Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő
1 ek mustár
2 babérlevél
1 ek tejföl
olaj
1 cs petrezselyemlevél
Elkészítés
A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát megdinszteljük, felöntjük vízzel, fűszerezzük és a csicseriborsót majdnem teljesen puhára főzzük benne. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldségeket és burgonyát és azokat is megfőzzük. Ha minden megpuhult, kivesszük a levesből a zöldségek és a csicseriborsó felét és félretesszük (ha burgonyaszeleteket is kivettünk véletlenül, azt tegyük vissza). Eltávolítjuk a babérleveleket. A leveshez adjuk a mustárt és a tejfölt, botmixerrel pépesítjük és ha újra felforrt, lekapcsoljuk. Visszatesszük a félretett zöldségeket és a csicseriborsót, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemlevéllel.
Comments