top of page

Hajdinás zöldségleves



Hozzávalók:

  • 1 csésze mirelit borsó,

  • 1 csésze mirelit kukorica,

  • ½ csésze Dénes-Natura natúr hajdina,

  • 1 kicsi karfiol,

  • Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő,

  • 1 késhegynyi kurkuma por,

  • 1 tojás,

  • 1 cs petrezselyemlevél,

  • Dénes-Natura hajdinaliszt a galuskához,

  • 1 ek tejföl.


Elkészítés:

A borsót, kukoricát, karfiolt feltesszük főzni VegaNatura ételízesítővel. Ha a karfiol félig megfőtt, hozzáadjuk a megmosott hajdinát. Ha a leves újra forr, apró galuskát szaggatunk bele. Galuska: 1 tojást felverünk egy kevés ételízesítővel, hajdinalisztet keverünk bele, míg sűrű galuskatésztát kapunk. Ezt mokkáskanállal a levesbe szaggatjuk. Ha megfőtt a hajdina, apróra vágott zöldségzöldet adunk a leveshez és elkészítjük a habarást: a tejfölt kikeverjük 1 dl vízzel, a késhegynyi kurkumával és 1 tk sima liszttel, a leveshez adjuk és ha felforrt, lekapcsoljuk.

bottom of page