![](https://static.wixstatic.com/media/56b1ec_b988aa45f0804aef8f8480e6de751e4f~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_74,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/56b1ec_b988aa45f0804aef8f8480e6de751e4f~mv2.jpg)
Hozzávalók:
1 csésze mirelit borsó,
1 csésze mirelit kukorica,
½ csésze Dénes-Natura natúr hajdina,
1 kicsi karfiol,
Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő,
1 késhegynyi kurkuma por,
1 tojás,
1 cs petrezselyemlevél,
Dénes-Natura hajdinaliszt a galuskához,
1 ek tejföl.
Elkészítés:
A borsót, kukoricát, karfiolt feltesszük főzni VegaNatura ételízesítővel. Ha a karfiol félig megfőtt, hozzáadjuk a megmosott hajdinát. Ha a leves újra forr, apró galuskát szaggatunk bele. Galuska: 1 tojást felverünk egy kevés ételízesítővel, hajdinalisztet keverünk bele, míg sűrű galuskatésztát kapunk. Ezt mokkáskanállal a levesbe szaggatjuk. Ha megfőtt a hajdina, apróra vágott zöldségzöldet adunk a leveshez és elkészítjük a habarást: a tejfölt kikeverjük 1 dl vízzel, a késhegynyi kurkumával és 1 tk sima liszttel, a leveshez adjuk és ha felforrt, lekapcsoljuk.