top of page

Mustáros csicseriborsó leves

Frissítve: 2018. nov. 13.


Hozzávalók

  • 25 dkg Dénes-Natura csicseriborsó

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 szál sárgarépa

  • 2 szál fehérrépa

  • 2 közepes burgonya

  • 1 ek Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő

  • 1 ek mustár

  • 2 babérlevél

  • 1 ek tejföl

  • olaj

  • 1 cs petrezselyemlevél

Elkészítés


A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát megdinszteljük, felöntjük vízzel, fűszerezzük és a csicseriborsót majdnem teljesen puhára főzzük benne. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldségeket és burgonyát és azokat is megfőzzük. Ha minden megpuhult, kivesszük a levesből a zöldségek és a csicseriborsó felét és félretesszük (ha burgonyaszeleteket is kivettünk véletlenül, azt tegyük vissza). Eltávolítjuk a babérleveleket. A leveshez adjuk a mustárt és a tejfölt, botmixerrel pépesítjük és ha újra felforrt, lekapcsoljuk. Visszatesszük a félretett zöldségeket és a csicseriborsót, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemlevéllel.


bottom of page