Hozzávalók:
25 dkg Dénes-Natura zabpehelyliszt
15 dkg búzaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg Dénes-Natura nádcukor
15 dkg vaj
1 ek tejföl
1 csipet só
2 tojás sárgája
2 ek zsemlemorzsa
2 kg sárgabarack
1 tk őrölt fahéj
tojásfehérje a kenéshez
Dénes-Natura szőlőcukor a szóráshoz
Elkészítés: A sárgabarackot megmossuk, konyharuhán száradni hagyjuk, majd kimagozzuk. A sütőt bemelegítjük 170 °C-ra. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtjuk és kikent, kilisztezett tepsibe fektetjük. Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk zsemlemorzsával és lefelé fordítva sorban szorosan kirakjuk a fél sárgabarackokkal. Megszórjuk fahéjjal, ráfektetjük a tészta másik felét. Megszurkáljuk villával, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon, megkenjük tojásfehérjével és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük szőlőcukorral.
コメント