Banános-zabpelyhes muffin


Összetevők:

  • 3 csésze zabpehely

  • 2 tk sütőpor

  • 1 tk őrölt fahéj

  • 1 csapott tk só

  • 3 érett banán

  • 2 tojás

  • 1,5 csésze növényi tej

  • 2 tk étcsokoládé kocka

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, sütőport, fahéjat, sót. Egy nagyobb keverőtálban robotgéppel keverjük össze a tojásokat, a villával összetört banánokat és a tejet. Adjuk a keverékhez a zabpelyhet, alaposan keverjük át és osszuk el a muffinformában. Szórjuk meg a tetejüket az apróra kockázott étcsokoládéval, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 25 perc sütés után szúrjuk meg tűvel vagy hurkapálcával. Ha még nem sült át, hagyjuk további 5-7 percre a sütőben. Mivel cukrot nem tartalmaz, jó érett banánokat válasszunk. Nem túl édes, laktató, inkább reggelire optimális mint süteménynek.


Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.