Hozzávalók:
1 üveg magozott meggybefőtt vagy kb. 30 dkg fagyasztott magozott meggy
2 kis natúr joghurt
2 bögre cukor vagy eritrit
2,5 bögre Dénes-Natura búzacsíra
1 bögre Dénes-Natura kölesliszt
1 bögre olaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A csésze helyett a joghurtos poharat használjuk a hozzávalók kiméréséhez.
A köleslisztet, búzacsírát, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral vagy eritrittel. Fakanállal hozzákeverjük a joghurtokat, az olajat, majd a lisztes keveréket, a végén pedig a leszűrt meggyet. A masszát egy kb. 22x40 cm-es kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és 180 °C-on 35-40 perc alatt megsütjük. Ha pirul a teteje, szúrjuk meg fogpiszkálóval és ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Comentarios