Zöldséges bulgursaláta


Saláta hozzávalók

  • nyers zöldségek (pl. káposzta, uborka, cukkini, paprika, paradicsom, hagyma, avokádó, karalábé, fejes saláta),

  • 5 dkg kesudió vagy mandula,

  • 10 dkg Cheddar sajt kis kockára vágva,

  • 1 csésze Dénes-Natura bulgur,

  • só,

  • olaj.

Öntet hozzávalók

  • 1. féle öntethez:

  • 1-2 dl natur joghurt

  • egy késhegynyi gyros fűszer

  • friss vagy fagyasztott kapor.

  • 2. féle öntethez:

  • 2 ek balzsamecet,

  • 1 ek olívaolaj,

  • 1 csipet só

  • 1 ek méz.

Elkészítés

A bulgurt 2 csésze vízzel és sóval megfőzzük, félretesszük hűlni. A zöldségeket felkockázzuk, legyaluljuk, amelyikhez ami illik. A natur joghurtot kikeverjük a fűszerrel, a balzsamecetes öntethez valókat összekeverjük. A bulgurt rákeverjük a zöldségekre. Az önteteket külön tálaljuk, a két öntet alternatíva, egyszerre csak az egyiket használjuk.

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.