
Saláta hozzávalók
nyers zöldségek (pl. káposzta, uborka, cukkini, paprika, paradicsom, hagyma, avokádó, karalábé, fejes saláta),
5 dkg kesudió vagy mandula,
10 dkg Cheddar sajt kis kockára vágva,
1 csésze Dénes-Natura bulgur,
só,
olaj.
Öntet hozzávalók
1. féle öntethez:
1-2 dl natur joghurt
egy késhegynyi gyros fűszer
friss vagy fagyasztott kapor.
2. féle öntethez:
2 ek balzsamecet,
1 ek olívaolaj,
1 csipet só
1 ek méz.
Elkészítés
A bulgurt 2 csésze vízzel és sóval megfőzzük, félretesszük hűlni. A zöldségeket felkockázzuk, legyaluljuk, amelyikhez ami illik. A natur joghurtot kikeverjük a fűszerrel, a balzsamecetes öntethez valókat összekeverjük. A bulgurt rákeverjük a zöldségekre. Az önteteket külön tálaljuk, a két öntet alternatíva, egyszerre csak az egyiket használjuk.
Comments