Pörkölt csicseriborsó saláta avokádóval

Frissítve: 2018. nov 13.


Hozzávalók

  • 15 dkg Dénes-Natura csicseriborsó,

  • 1 kis fej jégsaláta,

  • 1 nagy kígyóuborka,

  • 10 dkg koktélparadicsom,

  • 1 avokádó,

  • 4 ek olivaolaj v. hidegen sajtolt napraforgó olaj,

  • 1 paprika,

  • 2 tk fűszerpaprika,

  • 1,5 tk fokhagyma,

  • 1/2 tk só,

  • 1/2 tk bazsalikom

  • fél citrom leve.


Elkészítés

a csicseriborsót legalább 12 órára áztassuk be. Öntsük le róla a vizet, keverjük össze 2 ek. olajjal és a sóval. Sütőben 200 °C-on 25-30 perc alatt süssük ropogósra. Míg sül, szeleteljük fel a zöldségeket: az uborkát, paprikát és az avokádót vágjuk kockára, a koktélparadicsomokat pedig félbe. A jégsalátát tépkedjük kisebb darabokra. Ha megsült a csicseriborsó, adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a fokhagymát. Tegyük vissza a forró sütőbe még 2-3 percre. Vigyázzunk arra, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!

Egy nagy tálban keverjük össze a felaprított hozzávalókat, adjuk hozzá a sült csicseriborsót, 2 ek olajat, citromlevet, sót, bazsalikomot, és jól keverjük össze.

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.