Hozzávalók
15 dkg Dénes-Natura csicseriborsó,
1 kis fej jégsaláta,
1 nagy kígyóuborka,
10 dkg koktélparadicsom,
1 avokádó,
4 ek olivaolaj v. hidegen sajtolt napraforgó olaj,
1 paprika,
2 tk fűszerpaprika,
1,5 tk fokhagyma,
1/2 tk só,
1/2 tk bazsalikom
fél citrom leve.
Elkészítés
a csicseriborsót legalább 12 órára áztassuk be. Öntsük le róla a vizet, keverjük össze 2 ek. olajjal és a sóval. Sütőben 200 °C-on 25-30 perc alatt süssük ropogósra. Míg sül, szeleteljük fel a zöldségeket: az uborkát, paprikát és az avokádót vágjuk kockára, a koktélparadicsomokat pedig félbe. A jégsalátát tépkedjük kisebb darabokra. Ha megsült a csicseriborsó, adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a fokhagymát. Tegyük vissza a forró sütőbe még 2-3 percre. Vigyázzunk arra, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!
Egy nagy tálban keverjük össze a felaprított hozzávalókat, adjuk hozzá a sült csicseriborsót, 2 ek olajat, citromlevet, sót, bazsalikomot, és jól keverjük össze.
コメント