Fűszeres Sajtgolyó
Frissítve: 2018. nov. 13.
Csípős, fűszeres sajtgolyó
Hozzávalók:

Hozzávalók:
4 ek Dénes-Natura teljes kiőrlésű tönkölydara
4 ek Dénes-Natura zabpehely
5 tojás
1 ek Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő
30 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
10 dkg darált dió
5-6 gerezd fokhagyma
fél ek pirospaprika
késhegynyi chili por vagy pehely (vagy ízlés szerint, de nélküle is finom)
zsemlemorzsa a beforgatáshoz
Elkészítés:
A tojásokat az ételízesítővel kicsit felverjük, hozzáadjuk a tönkölydarát és a zabpelyhet, majd legalább 15 percig állni hagyjuk. Közben megreszeljük a sajtot, megtisztítjuk és átnyomjuk a fokhagymát. Ha letelt a szükséges várakozási idő, minden hozzávalót összekeverünk. Vizes kézzel teáskanálnyi anyagból gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Körettel, főzelékkel főétkezésre fogyaszthatjuk, de zöldsalátákhoz, hidegtálakhoz, vendégváró falatkának is kiváló.