Fűszeres Sajtgolyó

Frissítve: 2018. nov 13.

Csípős, fűszeres sajtgolyó


Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 4 ek Dénes-Natura teljes kiőrlésű tönkölydara

  • 4 ek Dénes-Natura zabpehely

  • 5 tojás

  • 1 ek Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő

  • 30 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)

  • 10 dkg darált dió

  • 5-6 gerezd fokhagyma

  • fél ek pirospaprika

  • késhegynyi chili por vagy pehely (vagy ízlés szerint, de nélküle is finom)

  • zsemlemorzsa a beforgatáshoz


Elkészítés:

A tojásokat az ételízesítővel kicsit felverjük, hozzáadjuk a tönkölydarát és a zabpelyhet, majd legalább 15 percig állni hagyjuk. Közben megreszeljük a sajtot, megtisztítjuk és átnyomjuk a fokhagymát. Ha letelt a szükséges várakozási idő, minden hozzávalót összekeverünk. Vizes kézzel teáskanálnyi anyagból gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Körettel, főzelékkel főétkezésre fogyaszthatjuk, de zöldsalátákhoz, hidegtálakhoz, vendégváró falatkának is kiváló.

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.