Csípős, fűszeres sajtgolyó
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 ek Dénes-Natura teljes kiőrlésű tönkölydara
4 ek Dénes-Natura zabpehely
5 tojás
1 ek Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő
30 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
10 dkg darált dió
5-6 gerezd fokhagyma
fél ek pirospaprika
késhegynyi chili por vagy pehely (vagy ízlés szerint, de nélküle is finom)
zsemlemorzsa a beforgatáshoz
Elkészítés:
A tojásokat az ételízesítővel kicsit felverjük, hozzáadjuk a tönkölydarát és a zabpelyhet, majd legalább 15 percig állni hagyjuk. Közben megreszeljük a sajtot, megtisztítjuk és átnyomjuk a fokhagymát. Ha letelt a szükséges várakozási idő, minden hozzávalót összekeverünk. Vizes kézzel teáskanálnyi anyagból gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Körettel, főzelékkel főétkezésre fogyaszthatjuk, de zöldsalátákhoz, hidegtálakhoz, vendégváró falatkának is kiváló.
Comments