Kölesfelfújt



Hozzávalók:

  • 1 csésze Dénes-Natura hántolt köles

  • 25 dkg túró

  • 3-4 alma

  • 4 ek Dénes-Natura nádcukor

  • csipet só

  • 3 ek mazsola

  • 1 kezeletlen citrom héja

  • 3 tojás

  • vaj és morzsa a formához

Elkészítés:

A kölest csipet sóval és a cukorral fedő alatt 3 csésze vízben megfőzzük. Míg fő, megtisztítjuk az almát, kockára vágjuk és megpároljuk. A megfőtt köleshez keverjük a túrót, az almát, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, tojássárgákat és végül a kemény habbá vert fehérjét.

Kikent tűzálló tálba simítjuk és 160 °C-on 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha már pirul a teteje, akkor jó. Fogyaszthatjuk főételnek egy tartalmas leves után, de reggelire is kiváló, gyümölcsmártásal, lekvárral.

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.