Hozzávalók:
1 csésze Dénes-Natura hántolt köles
25 dkg túró
3-4 alma
4 ek Dénes-Natura nádcukor
csipet só
3 ek mazsola
1 kezeletlen citrom héja
3 tojás
vaj és morzsa a formához
Elkészítés:
A kölest csipet sóval és a cukorral fedő alatt 3 csésze vízben megfőzzük. Míg fő, megtisztítjuk az almát, kockára vágjuk és megpároljuk. A megfőtt köleshez keverjük a túrót, az almát, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, tojássárgákat és végül a kemény habbá vert fehérjét.
Kikent tűzálló tálba simítjuk és 160 °C-on 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha már pirul a teteje, akkor jó. Fogyaszthatjuk főételnek egy tartalmas leves után, de reggelire is kiváló, gyümölcsmártásal, lekvárral.
Comments