top of page

Sárgabarack pite

Frissítve: 2018. nov. 13.


Hozzávalók:

  • 25 dkg Dénes-Natura zabpehelyliszt

  • 15 dkg búzaliszt

  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

  • 15 dkg Dénes-Natura nádcukor

  • 15 dkg vaj

  • 1 ek tejföl

  • 1 csipet só

  • 2 tojás sárgája

  • 2 ek zsemlemorzsa

  • 2 kg sárgabarack

  • 1 tk őrölt fahéj

  • tojásfehérje a kenéshez

  • Dénes-Natura szőlőcukor a szóráshoz


Elkészítés: A sárgabarackot megmossuk, konyharuhán száradni hagyjuk, majd kimagozzuk. A sütőt bemelegítjük 170 °C-ra. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtjuk és kikent, kilisztezett tepsibe fektetjük. Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk zsemlemorzsával és lefelé fordítva sorban szorosan kirakjuk a fél sárgabarackokkal. Megszórjuk fahéjjal, ráfektetjük a tészta másik felét. Megszurkáljuk villával, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon, megkenjük tojásfehérjével és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük szőlőcukorral.


bottom of page