Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.

Birsalmás pite zabpehelyliszttel, zab pudingporral és birsalma szósszal


Birsalmaszósz


Hozzávalók a szószhoz:

  • 2 kg birsalma,

  • 5-10 dkg Dénes-Natura Eritirt,

  • 1 liter 100 %-os almalé,

  • 1 tasak Dénes-Natura vaníliás zab pudingpor,

  • fél citrom leve

  • ízlés szerinti só

  • olaj

Elkészítés:

a megmosott birsalmák magházát eltávolítjuk, héjastól kockára vágjuk és a citromlével, az eritrittel és az almalé nagyobb részével megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, behabarjuk.


Birsalmás pite


Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg búzaliszt,

  • 20 dkg Dénes-Natura zabpehelyliszt,

  • 15 dkg vaj,

  • 3-4 ek Dénes-Natura gyümölcscukor (vagy 4-5 ek Dénes-Natura Eritrit)

  • 1 cs sütőpor,

  • 1 tojás sárgája,

  • 1,5 dl tejföl,

  • csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 7 db birsalma,

  • 5 dkg Dénes-Natura eritrit,

  • 3 dl 100 %-os almalé,

  • 2 tasak Dénes-Natura vaníliás zab pudingpor vaníliás,

  • fél citrom leve

Elkészítés:

A lisztet a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) A fele tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, a tepsi nagyságnál picit nagyobbra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. 180 °C-ra előmelegített sütőben kicsit megszárítjuk (5 perc). Elkészítjük a tölteléket: a megmosott birsalmákat héjastól kockára vágjuk és a citromlével, a cukorral és az almalé nagyobb részével megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, behabarjuk. Ráöntjük a tésztára, elsimítjuk. A tészta másik feléből rácsokat készítünk, elrendezzük a töltelék tetején, visszatesszük a sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha pirul a teteje, kivehetjük.