Birsalmaszósz
Hozzávalók a szószhoz:
2 kg birsalma,
5-10 dkg Dénes-Natura Eritrit,
1 liter 100 %-os almalé,
1 tasak Dénes-Natura vaníliás zab pudingpor,
fél citrom leve
ízlés szerinti só
olaj
Elkészítés:
a megmosott birsalmák magházát eltávolítjuk, héjastól kockára vágjuk és a citromlével, az eritrittel és az almalé nagyobb részével megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, behabarjuk.
Birsalmás pite
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg búzaliszt,
20 dkg Dénes-Natura zabpehelyliszt,
15 dkg vaj,
3-4 ek Dénes-Natura gyümölcscukor (vagy 4-5 ek Dénes-Natura Eritrit)
1 cs sütőpor,
1 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
7 db birsalma,
3 dl 100 %-os almalé,
2 tasak Dénes-Natura vaníliás zab pudingpor vaníliás,
fél citrom leve
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) A fele tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, a tepsi nagyságnál picit nagyobbra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. 180 °C-ra előmelegített sütőben kicsit megszárítjuk (5 perc). Elkészítjük a tölteléket: a megmosott birsalmákat héjastól kockára vágjuk és a citromlével, a cukorral és az almalé nagyobb részével megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, behabarjuk. Ráöntjük a tésztára, elsimítjuk. A tészta másik feléből rácsokat készítünk, elrendezzük a töltelék tetején, visszatesszük a sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha pirul a teteje, kivehetjük.
Comments