top of page

Barnarizses rizsfelfújt meggy-málna mártással



Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csésze (kb. 25 dkg) Dénes-Natura barnarizs

  • 5 dkg mazsola

  • 4 ek Dénes-Natura nádcukor

  • 1 kis pohár natur joghurt

  • fél tasak Dénes-Natura Zab pudingpor vaníliás

  • 2 dl + 1,5 csésze tej (lehet növényi is)

  • 3 tojás

  • 1 kezeletlen citrom héja

  • vaj és zsemlemorzsa a tűzálló tálhoz


Hozzávalók a mártáshoz:

  • 25 dkg magozott meggy,

  • 5 dkg málna,

  • késhegynyi őrölt fahéj,

  • 2 ek Dénes-Natura nádcukor,

  • 1 ek liszt

Elkészítés:

A barnarizst megmossuk, csipet sóval és 2 ek cukorral 1,5 csésze vízben feltesszük főni. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg a víz elfő. Ekkor hozzáadjuk a tejet és készre főzzük. Közben elkészítjük a pudingot 2 dl tejből, a pudingporból, 2 ek nádcukorral. Kevés vízben feltesszük főni a meggyet és a málnát a cukorral és a fahéjjal. A lisztből vízzel habarást készítünk és behabarjuk a mártást.

Ha megfőtt a rizs, hozzáadjuk a mazsolát, a kész pudingot, a natur joghurtot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, végül óvatosan a habbá vert fehérjét és vajjal kikent, morzsával megszórt tűzálló tálba öntjük. 180 °C-on tűpróbáig sütjük. A mártással tálaljuk. Mártás elkészítés:

A meggyet vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a málnát és a cukrot, fahéjat. A lisztet vízzel simára keverjük és behabarjuk a mártást.

bottom of page