Hozzávalók:
3 érett banán
3 tojás
10 dkg méz
10 dkg puha vaj
2 ek mazsola
15 dkg Dénes-Natura zabpehelyliszt
fél cs sütőpor
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 °C-ra. Egy 10x30 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral.
A banánokat összetörjük villával, a tojásokkal, a vajjal és a mézzel együtt egy mély keverőtálban robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert zabpehelylisztet, a mazsolát, óvatosan összeforgatjuk és a formába öntjük. A forró sütőbe tesszük és 40 perc múlva villával megszúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha még lágy a belseje, 5 percre visszatesszük. A banánkenyér állaga jól átsütve is ragacsos marad kicsit, de pont ettől különleges.
Comments