Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.

Banánkenyér - zabpehelyliszttel


Hozzávalók:

  • 3 érett banán

  • 3 tojás

  • 10 dkg méz

  • 10 dkg puha vaj

  • 2 ek mazsola

  • 15 dkg Dénes-Natura zabpehelyliszt

  • fél cs sütőpor

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 °C-ra. Egy 10x30 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral.

A banánokat összetörjük villával, a tojásokkal, a vajjal és a mézzel együtt egy mély keverőtálban robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert zabpehelylisztet, a mazsolát, óvatosan összeforgatjuk és a formába öntjük. A forró sütőbe tesszük és 40 perc múlva villával megszúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha még lágy a belseje, 5 percre visszatesszük. A banánkenyér állaga jól átsütve is ragacsos marad kicsit, de pont ettől különleges.