top of page

Hagymás padlizsán tönkölybúzakörettel

Frissítve: 2018. nov. 13.



Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán

  • 1 fej hagyma

  • 2 paradicsom

  • 1 tk Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő

  • olaj

  • 1-2 tk Dénes-Natura sörélesztőpehely


Körethez:

  • 1 csésze Dénes-Natura tönkölybúza köret (előgőzölt)

  • 1 tk só

  • olaj


Elkészítés

A tönkölybúza köretet megmossuk, lecsepegtetjük, majd kevés olajon kicsit felforrósítjuk. Felöntjük 2 csésze vízzel, sózzuk és felforraljuk. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, míg a víz elfogy. Ha puhábbra szeretnénk, hozzáadunk még fél csésze vizet és tovább főzzük, míg az is elfő. A padlizsánt megmossuk és héjastól felkockázzuk. A hagymát durvára daraboljuk és a padlizsánnal együtt egy serpenyőben 2-3 ek olajon fedő alatt feltesszük párolódni. Megszórjuk az ételízesítővel és rögötn az elején hozzáadunk fél dl vizet, mert enélkül könnyen leég. Időnként megkevergetve lassú tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és 1-2 percig tovább pároljuk, de a paradicsom ne főjön szét. Lekapcsoljuk, majd megszórjuk 1-2 tk sörélesztőpehellyel, ez fogja a keletkezett lét felszívni. A tönkölybúzakörettel tálaljuk, de kenyérre is kenhető.

bottom of page