top of page
Bulgur_500.jpg

Elérhető kiszerelések:

500 g

1000 g

5 kg

25 kg

Bulgur

A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur, mely a teljes durum-búzaszemből koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.

Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!

 

Összetevők:

durumbúza

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia 1463 kJ (350 kcal)

Zsír 1,5 g

-amelyből telített zsírsavak 0 g

Szénhidrát 69,8 g

-amelyből cukrok 2 g

Fehérje 12,5 g

Rost 3,5 g

Só 0,02 g

 

Felhasználási javaslat:

Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.

 

Tárolás:

száraz, hűvös helyen

 

Származási hely:

Törökország

Milyen diétába illeszthető:

Vegán
Vegetáriánus

Allergének a termékben:

glutén

bottom of page