Töltött padlizsán (vargányás fasírtporral)
- Dénes-Natura receptek
- 2019. febr. 21.
- 1 perc olvasás

Hozzávalók:
3 közepes padlizsán,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 tasak (250 g) Dénes-Natura vargánya gombás fasírtpor,
1 tojás,
1 cs petrezselyemzöld,
10 dkg reszelt sajt,
olaj,
só.
Elkészítés:
A fasírtport az előírt 3 dl vízzel leforrázzuk. A padlizsánokat kivájjuk. A belsejét és a hagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és olajon kevés sóval megpároljuk. Ha megpuhult, az időközben megduzzadt fasírtporhoz keverjük az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a tojással együtt. Visszatöltjük a kivájt padlizsánokba, megszórjuk reszelt sajttal és 200°C-on 15 perc alatt készre sütjük.
Comments