Töltött padlizsán (vargányás fasírtporral)


Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán,

  • 1 nagy fej hagyma,

  • 3 gerezd fokhagyma,

  • 1 tasak (250 g) Dénes-Natura vargánya gombás fasírtpor,

  • 1 tojás,

  • 1 cs petrezselyemzöld,

  • 10 dkg reszelt sajt,

  • olaj,

  • só.

Elkészítés:

A fasírtport az előírt 3 dl vízzel leforrázzuk. A padlizsánokat kivájjuk. A belsejét és a hagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és olajon kevés sóval megpároljuk. Ha megpuhult, az időközben megduzzadt fasírtporhoz keverjük az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a tojással együtt. Visszatöltjük a kivájt padlizsánokba, megszórjuk reszelt sajttal és 200°C-on 15 perc alatt készre sütjük.

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.