Töltött édesburgonya



Hozzávalók:

  • 5 db édesburgonya

  • 250 g csiperke gomba

  • 1 db kápia vagy más piros paprika

  • 1 db sötétzöld paprika

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3-4 evőkanál Dénes-Natura zabpehely

  • 2 evőkanál Dénes-Natura Sörélesztőpehely

  • 1 evőkanál tejföl

  • 100 g kemény sajt

  • 50 g füstölt sajt

  • ízlés szerinti só

  • olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyákat kefével alaposan megsikáljuk, sütőlapra helyezzük és sütőben 200 °C-on 30-35 perc alatt puhára sütjük. Még forrón kettévágjuk és kanállal lenyomkodjuk úgy, hogy mélyedés keletkezzen a tölteléknek. A gombát és a paprikákat megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindent apró kockára vágunk. Kevés olajon feltesszük párolni, sózzuk, amint egy kis levet enged, rászórjuk a zabpelyhet (az fogja felszívni a keletkező lét). A megpárolt zöldségekhez adjuk a tejfölt, az élesztőpelyhet és a tojásokat, megtöltjük a burgonyákat, megreszeljük és összekeverjük a kétféle sajtot, megszórjuk vele a megtöltött édesburgonyákat és sütőben pirulásig sütjük. Friss salátával tálaljuk.


Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.