Hozzávalók:
5 db édesburgonya
250 g csiperke gomba
1 db kápia vagy más piros paprika
1 db sötétzöld paprika
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál Dénes-Natura Zabpehely
2 evőkanál Dénes-Natura Sörélesztőpehely
1 evőkanál tejföl
100 g kemény sajt
50 g füstölt sajt
ízlés szerinti só
olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyákat kefével alaposan megsikáljuk, sütőlapra helyezzük és sütőben 200 °C-on 30-35 perc alatt puhára sütjük. Még forrón kettévágjuk és kanállal lenyomkodjuk úgy, hogy mélyedés keletkezzen a tölteléknek. A gombát és a paprikákat megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindent apró kockára vágunk. Kevés olajon feltesszük párolni, sózzuk, amint egy kis levet enged, rászórjuk a zabpelyhet (az fogja felszívni a keletkező lét). A megpárolt zöldségekhez adjuk a tejfölt, az élesztőpelyhet és a tojásokat, megtöltjük a burgonyákat, megreszeljük és összekeverjük a kétféle sajtot, megszórjuk vele a megtöltött édesburgonyákat és sütőben pirulásig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Comments