Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
3o dkg Dénes-Natura 4 gabonás pehelykeverék
3 ek Dénes-Natura burgonypehely
2 tk só
1 ek étolaj
2 cs friss sütőélesztő (8 dkg)
1 tk cukor
Elkészítés:
A pehelykeveréket hideg vízbe beáztatjuk. Az élesztőt langyos vízben 1 ek liszttel és a cukorral kikeverjük, felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, a leszűrt pehelykeveréket, a burgonyapelyhet, végül az élesztőt, az olajat és a vizet. 5-7 percig gyúrjuk, majd lefedve 30 percig kelesztjük. Három hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, a kelesztés után a tésztát 3 részre osztjuk, hosszúkás rudakat formázunk belőlük és a 3 tepsibe fektetjük. Újabb 30-45 percig kelesztjük, majd 210 °C-on sütjük 15 percig, utána a hőfokot mérsékeljük 180 °C-ra és még 30 percig sütjük. A formából kiborítva rácson hűlni hagyjuk.
Comments