Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.

Pehelykeverékes kenyér



Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt

  • 3o dkg Dénes-Natura 4 gabonás pehelykeverék

  • 3 ek Dénes-Natura burgonypehely

  • 2 tk só

  • 1 ek étolaj

  • 2 cs friss sütőélesztő (8 dkg)

  • 1 tk cukor

Elkészítés:

A pehelykeveréket hideg vízbe beáztatjuk. Az élesztőt langyos vízben 1 ek liszttel és a cukorral kikeverjük, felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, a leszűrt pehelykeveréket, a burgonyapelyhet, végül az élesztőt, az olajat és a vizet. 5-7 percig gyúrjuk, majd lefedve 30 percig kelesztjük. Három hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, a kelesztés után a tésztát 3 részre osztjuk, hosszúkás rudakat formázunk belőlük és a 3 tepsibe fektetjük. Újabb 30-45 percig kelesztjük, majd 210 °C-on sütjük 15 percig, utána a hőfokot mérsékeljük 180 °C-ra és még 30 percig sütjük. A formából kiborítva rácson hűlni hagyjuk.