Hajdinás lecsó babbal



Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma

  • étolaj

  • 1 ek pirospaprika

  • 2 üveg házilag befőzött lecsó, vagy 1 kg vastag húsú paprika és 2-3 paradicsom

  • 1 közepes cukkini

  • késhegynyi chili

  • 15 dkg Dénes-Natura hajdina (natúr)

  • 1 vörösbab konzerv (420 g)


Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük, megdinszteljük. Hozzáadjuk a héjastól csíkokra vágott cukkinit, sózzuk, kicsit megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával és a chilivel, ráöntjük a lecsót. Ha friss hozzávalókkal dolgozunk, akkor a felszeletelt paprikát és paradicsomot együtt feltehetjük a cukkinivel. Ha felforrt, hozzáadjuk a megmosott natúr hajdinát és 1-2 dl vizet. Fedő alatt időnként megkeverve addig főzzük, míg a hajdina megpuhul. A végén összeforraljuk a babbal. Szükség esetén pótoljuk a vizet.

Kiválóan alkalmas arra, hogy a hajdinát megszerettessük azokkal, akik eddig előítélettel voltak iránta. A lecsó ugyanis elnyomja a jellegzetes hajdinaízt, nem fő szét és ideális ehhez az ételhez.


Házi lecsó készítés

A házi lecsóbefőzés előnye, hogy az eredmény nem tartalmaz cukrot, mint a kereskedelemben kapható kész lecsók. Egyszerű, gyors és ha télen kevés időnk van, akár 30 perc alatt egészséges ebéd kerülhet az asztalunkra.

Lecsó befőzése: 10 kg paprikát megmosunk, felvágunk. Hozzáadunk kb. 2 kg felszeletelt paradicsomot és 2-3 ek sót. Ha felforrt, 10-15 percig főzzük és forrás közben jól záródó üvegekbe merítjük. Szárazgőzbe tesszük és ha kihűlt, mehet a polcra. Ha eljön a felbontás ideje, egy fej hagymát dinsztelünk, ráöntjük a lecsót és 10-15 perc alatt besűrítjük (befőzéskor viszonylag sok leve keletkezik).



Keresés:

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.