Húsmentes töltött káposzta recept

Frissítve: 2019. márc 29.


Összetevők:

  • 75 dkg szálas és 1 fej savanyú káposzta

  • 25 dkg Dénes-Natura jázmin rizs

  • 1 szál répa

  • 2 fej hagyma

  • 2 ek Dénes-Natura zabpehely

  • 3+1 tojás

  • 7 dkg darált dió

  • őrölt bors

  • Dénes-Natura Veganatura ételízesítő

  • 1 tk. pirospaprika

  • olaj


Elkészítés:

1 fej hagymát, apróra vágva megdinsztelünk, rádobjuk a finomra reszelt répát és ételízesítővel puhára pároljuk. Rákeverjük a rizst és 3 dl vízzel felöntve megfőzzük. 3 tojást felverünk, sózzuk, belekeverjük a darált diót, és rántottát sütünk belőle. Villával összetörjük és a rizshez adjuk, rákeverünk 1 nyers tojást és a zabpelyhet. A másik hagymát is megdinszteljük, rádobjuk a pirospaprikát, a szálas savanyú káposztát és felöntjük vízzel, feltesszük főni. A káposzta levelekből kivágjuk a vastag ereket, megtöltjük és az alaplébe tesszük. Bazsalikommal ízesítjük, 1 óra alatt lefedve készre főzzük. 2 ek lisztet vízzel simára keverünk és óvatosan behabarjuk vele a káposzta levét.

Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.