Hozzávalók:
35 dkg Dénes-Natura jázmin rizs
1 fej hagyma
10 dkg darált dió
25 dkg Dénes-Natura fasírtpor (vargányás vagy szezámos)
1 tk pirospaprika
10-15 dkg füstölt gabonakolbász
60-70 dkg savanyú káposzta
450 g tejföl
só
olaj
Elkészítés:
A káposztát átmossuk, lecsepegtetjük, összevagdossuk és kevés olajon fedő alatt kicsit megpároljuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízben (1 csésze rizshez 2 csésze víz)sóval megfőzzük. A fasírtport 3,5 dl vízzel leforrázzuk, átkeverjük. A hagymát kockára vágva olajon megdinszteljük, belekeverjük a pirospaprikát, a darált diót és a leforrázott fasírtport, rámorzsoljuk a gabonakolbászt, kicsit összesütjük. Egy kb. 22 x40 cm-es kikent tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: Alul a rizst, rá a fasírtporos keveréket, majd a káposztát. A tejfölt kikeverjük 1 dl vízzel, sózzuk, a káposztára öntjük és forró sütőben 35-40 perc alatt átsütjük.
Comments