Galette - francia lepény különlegesség

Frissítve: 2018. nov 13.

Hozzávalók:


a tésztához:

25 dkg Dénes-Natura hajdinaliszt,

5 dkg búzaliszt,

1 tojás,

5 dkg vaj,

só,

fél liter tej.

a töltelékhez (palacsintánként):

1 tojás,

reszelt sajt,

1 kis marék spenótlevél.

Elkészítés:

a tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk. Tej nélkül, kizárólag vízzel is készíthető. A palacsinta egyik oldalát megsütjük. A palacsintasütőben hagyjuk, ráütünk egy tojást, szétkenjük. Aki szereti, a sárgáját egyben hagyhatja. Rászórjuk a spenótleveleket, majd a reszelt sajtot. Lassan sütjük, míg a sajt ráolvad, ennyi idő alatt a tojás is megsül. A széleit megkenjük tejföllel, ráhajtogatjuk és tányérra csúsztatjuk. Melegen fogyasztjuk. Készíthetjük hagymás gombával, paradicsomszeletekkel, sült padlizsánnal is.



Ha szívesen értesülne újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

©2018 by Dénes-Natura Kft.