Ananászos tofu curry hajdinával




Hozzávalók:

  • 1 natúr tofu (300 g)

  • 1 ananászkonzerv

  • 2 savanykás alma

  • 2 ek curry

  • Ujjnyi darab friss gyömbér

  • 5 dl 100 %-os szűrt almalé

  • Csipet só

  • 1 tk Dénes-Natura zabpehelyliszt

  • Étolaj

  • 1 csésze Dénes-Natura natúr hajdina


Elkészítés:

Felteszünk forralni egy csésze vizet, hozzáadunk egy csésze almalét, 1 ek olajat, sózzuk és ha felforrt, beleöntjük a megmosott hajdinát. Fedő alatt lassú tűzön, időnként kevergetve addig főzzük, míg a lé elfogy róla.

Míg a hajdina fő, az almákat meghámozzuk és csíkokra vágjuk. A gyömbér héját lekaparjuk, finomra reszeljük. A keletkezett „szálkát”, a gyömbér rostját, miután kicsavartuk belőle a levét, kidobjuk. A tofut az almához hasonló mérteű csíkokra váfelszeleteljük és egy serpenyőben kevés olajon a curry 2/3 részével kicsit átsütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott almát és 1 dl almalét, fedő nélkül megpároljuk. Ennyi idő alatt a ráöntött almalé el is párolog, ekkor megszórjuk a zabpehelyliszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a reszelt gyömbért és az ananászkonzervet a levével együtt. Összeforraljuk, félretesszük.

Ha a hajdina megfőtt, összekeverjük a curryvel. Ha szükséges, tálalás előtt kicsit fellazítjuk a maradék almalével.