gabonák

Barna bulgur

Török fekete búzából készült töret
Főzés: kétszeres vízben 15 percig. Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel kiegészítve köretnek, főételnek egyaránt alkalmas. A keleti konyhában elsősorban salátákhoz használják, mint amilyen például a tabulé.
Kiszerelés: 500 g

Bulgur

Durumbúzából készült töret
A reformkonyhában sokoldalúan elkészíthető. Főzés: kétszeres vízben 15 percig. Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel kiegészítve köretnek, főételnek egyaránt alkalmas.
Kiszerelés:
500 g

Hántolt árpa (pirított)

Pirított teljes hántolt árpa
Magyar termék
A pirított árpát ősidők óta fogyasztják elsősorban a forró égövi országokban kásának ill. kenyéralapanyagnak.
Főzés: kétszeres vízben, kb. 30 perc
Kiszerelés: 500 g

Hántolt zab

Hőkezelt hántolt zab
Köretként fogyasztható.
Főzés: kétszeres mennyiségű vízben.
Magyar termék
Kiszerelés: 250 g, 500 g

Indiánrizs

vadrizs
Magyar termék
Főzés: ötszörös vízben 20-25 perc.
Az első vizet forrás után öntsük le róla. Olajban ne pirítsuk.
Fogyasztható önállóan vagy más rizsfajtákkal keverve.

Kiszerelés: 100 g, 250 g

Jázmin rizs

Illatos és zamatos távol-keleti rizskülönlegesség
Kiszerelés: 250 g, 500 g

Puffasztott rizs

Natúr, 90 g kiszerelésű puffasztott rizs. Magyar Termék.

Rizskeverék vadrizzsel

Összetevők: barna rizs, parboiled rizs, vadrizs (indián rizs, 10 %).
Főzés: kétszeres vízben kb. 35 perc.
Kiszerelés: 250 g, 500 g

Feliratkozás gabonák csatornára